2024 yılında sanal mağaza kurmak ve açmak, açmak için gereken belgeler, sanal mağaza açmak istiyorum, sanal mağaza açmak isteyenlere kolay çözüm, sanal mağaza kurma maliyeti, sanal alışveriş sitesi kurma ve daha bir çok ilgili sorulara bu yazımızda cevap vermeye çalıştık.
Sanal mağaza kurmak ve satacağınız ürünlerle ilgili muhteşem fikirleriniz ve pazarlama taktikleriniz olabilir. En başta bunlar size mükemmel gelebilir ama öncesinde imkanlarınızı ve yasal mevzuatlar çerçevesinde ihtiyaçlarınızı değerlendirmeniz ve belirlemeniz sizin için önceliktir. Ağır ama tecrübe ile harmanlanmış adımlarla ilerlemek önemli hataları yapmamanızı sağlayacaktır. Unutmayın ufak hatalarınız mutlaka olacak, önemli olan size darbe vuracak hataları yapmamak.
İçindekiler
Sanal mağaza nedir?
Sanal mağaza, fiziksel mağazanızda bulunan hizmet ya da ürünlerinizin elektronik ortamda da satılması amacıyla kurulan platforma verilen isimdir. E-ticaret siteleri örnek olarak verilebilir.
Ülkemizde akıllı telefonların yaygınlaşması, web erişiminin artması ve pandemi ile beraber, insanlar alışveriş gereksinimlerini internet üzerinden bir nevi küçük sanal dükkanlar aracılığı ile gerçekleştirmeye başladı. İnternet üstünden meydana getirilen işlemler yani bu alışverişlerin sayısı geçtiğimiz 5 yılda ortalama %30 büyüdü.
Fiziksel mağazanızın bulunduğu lokasyona göre sizin için yeterince ciro yapıyor olabilir ama Türkiye nüfusuna göre 35 milyon internet kullanıcısı potansiyel müşteriniz olduğunu düşünmek elbette sanal mağaza fikrini gerçeğe dönüştürmek için yeterli olacaktır.
Yazımızın ilerleyen satırlarında masraflar hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Sanal mağaza açmak
Tüketicilerin bu mağazalara yönelmesi, fiziki mağaza sahiplerini yada yeni sanal mağaza kurmak isteyenlerin iştahını kabartıyor. Sanal mağaza açmak için en önemli sebeplerden diğeri ise basit bir çözümle beraber sanal mağaza açmak maliyeti oldukça düşüktür. İhtiyacınız olan tek şey profesyonel e-ticaret firması, dikkat ederseniz size e-ticaret paketi yada e-ticaret sitesi yapan firmalardan bahsetmiyoruz. Günümüzde artık iki üç mouse tıklaması ile internet sitesi kurulabilmekte ama profesyonel olarak desteği ve hizmeti verebilen firma sayısı çok az. Profesyonel e-ticaret yazılım firmaları sizlerin isteklerinizi dinleyecek size uygun çözümler üreterek gerektiğinde daha yüksel fiyatlı hazır e-ticaret paketi satmak yerine ihtiyacınız olan alt paketleri önerebilmelidir. Bu anlamda mağduriyet yaşamamanız için Platinum e-ticaret olarak konusunda uzman sertifikalı personelleri ile sizlerin her zaman yanınızdayız.
Sanal mağaza açmak için gereken belgeler
Sanal mağaza açmak için gereken belgeler başlıca vergi levhanızın olması dolayısıyla fatura kesebiliyor olmanız şartıdır. Hali hazırda fiziksel bir mağazanız varsa ilave olarak e-ticaret şirketi kurmanıza gerek yoktur, fiziksel mağazanız üzerinden fatura kesebilirsiniz. Gerekli koşulları karşılıyorsanız e-ticaret vergi muafiyeti ile ilgili aşağıdaki bağlantımız size yardımcı olacaktır.
Herhagi bir vergi mükellefiyetiniz yoksa ; şahıs şirketi, limited şirketi ya da anonim şirketi farketmeksizin şirket açılışında bulunabilirsiniz. En kolay ve en düşük maliyeti olan şahıs firması kurulumu için istenen belgeler aşağıdakilerdir.
Şahıs firması açmak için gereken belgeler:
- Kimlik fotokopisi,
- İkametgâh Senedi (Resimli),
- Noterden imza sirküleri,
- Muhasebecinize ya da Mali Müşavirinize vereceğiniz vekaletname ( ancak kendiniz yapacaksanız gerekmez ),
- Açılacak olan iş yeriniz kira ise kira sözleşmesi ya da Mülk sahibi siz iseniz tapu fotokopisi
Şahıs firması kurulumunu sizin yerinize muhasebeciniz ya da mali müşaviriniz de yapabilir. Bu kişilelerle kuruluş yapmak isterseniz sizden talep edilen tutar 800TL – 1000TL arasında olabilecektir.
Henüz vergi levhanız yoksa bile bizden e-ticaret paketi satın alabilirsiniz. Firma açılışı işlemleriniz sürerken, ürünlerinizi, resimlerinizi vs. sisteme girebilir hazır hale getirebilirsiniz. Satışa başlayacağınız an kesinlikle vergi levhanızın olması dolayısıyla fatura kesebiliyor olmanız gerekmektedir. Vergi levhası olmadan sanal pos başvurusu yapamaz, kargolarla özel fiyatlı gönderiler için anlaşma sağlayamazsınız. Şahıs firması nasıl açılır başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. 1 ocak 2021 tarihinde yürürlüğe giren vergi kanunu ile e-ticaret üzerinden yıllık 200bin TL altında satışınız olacaksa E-Ticaret Vergi Muafiyeti Nedir, Şartları Nelerdir? yazımıza okuyabilirsiniz.
Sanal mağaza açmak istiyorum ama tecrübem yok diyorsanız
Dert etmeyin, biz zaten onun için buradayız. Sanal mağaza açmak istiyorum düşüncesi sizin için fikir olabilir yukarıda yazılanlardan sonra artık amaç haline gelebilir. Sitenizi kurmak düşüncesinden ürün satışınıza kadar sizlerin yanınızdayız. Eksikleriniz ya da gözünüzden kaçan hatalarınız olabilir, bu eksikleri teknik ekibimiz ara kontrollerde giderecek ve siz farkında dahi olmayacaksınız. Gerek pazar tecrübeleri gerekse satış tecrübeleri açısından ekibimiz sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Satış öncesi değil satış sonrası da sizlerleyiz.
Sanal mağaza açmak isteyenlere kolay çözüm
Platinum e-ticaret yazılımları internet üzerinde mağaza açmak isteyenlere en kolay çözüm olarak karşınıza çıkacaktır. Hazır e-ticaret paketleri arasından size en uygun olanı satın almanız sonrasında tasarımlarımızdan seçtiğiniz üzerine kurulup size yönetim panel bilgileri teslim edilecek, sonrasında ürünlerinizi girip satışa hazır hale getirebileceksiniz.
Sanal pos kurulumu için yukarıdaki şartı sağlıyor olmanız gerekmektedir, yani vergi levhanıza gerek olmaktadır Sizin adınıza sanal pos işlekmlerinin başvurusunu ve takiibini yapıyor, onaylandıktan sonra entegrasyonu sağlıyoruz. Sanal mağaza açmak isteyenlere kolay çözüm yolları üretmek tecrübelerimiz sayesinde daha hızlı olmaktadır.
- Sanal mağaza adresinizi sosyal medya ile paylaşın
- Google Adwords ve Facebook Reklamlarını Kullanın
- Müşteri ve Takipçilerinizi Şaşırtın
- Sosyal Medya Videoları Yayınlayın
- Bir Blog Kurun ve Yayınlar Yapın
- Mutlaka Kartvizit Bastırıp Dağıtın
Sanal mağaza kurma maliyeti
Hali hazırda fatura kesebilen firmanız olduğunu varsayarsak profesyonel sanal mağaza kurma maliyeti size 1000 TL ile 500000 TL arasında olabilecektir. Bu değişik maliyetler sizin isteklerinize, modul ihtiyaçlarınız ve çalışacağınız firmanın fiyat politikasına göre netlik kazanacaktır. E-ticaret şirketi kuruluşu başvurusunda bulunacaksanız paket ücretlerine ilave 800-1500TL arası firma açılış bedelleri de eklemeniz gerekmektedir.
Sanal mağaza kurma maliyeti kısaca;
- Profesyonel e-ticaret paketi bedeli
- Firma kuruluş işlem bedelleri
Platinum hazır e-ticaret paketleri 3 farklı özelikle sanal mağaza kurma işleminizde ilk adımınız olarak oluşturulmuştur. Platinum hazır e-ticaret paketi satın almanızdan 1 gün sonra sanal mağazanızdan satışa hazır hale gelebileceksiniz.
Eticaret sitesi masrafları için tıklayınız…
Sanal alışveriş sitesi kurma
Müşteri potansiyeli, kolay erişim sayesinde internet sanal alışveriş sitesi kurma günümüzde bir çok girişimci için cazip hale gelmiş durumdadır. Stoklu ya da stoksuz e-ticaret siteleri günümüzde olduğu gibi gelecekte de müşteri sayılarını arttırmaya hızla devam edecek ve neredeyse fiziksel mağazaların yerine geçebilecektir.
Siteyi kurmak için herhangi bir teknik altyapı, kodlama ya da görsel programları kullanmayı bilmeniz gerekmez. Platinum e-ticaret siteleri tamamen hazır halde size teslim edilir ve ürünlerinizi, resimlerinizi ve afişlerinizi yüklersiniz. Satışa hazır hale getirmek için ürünlerinizi yüklemeniz yeterlidir, sanal pos başvuru ve onaylanması sonrasında kredi kartı ile satış yapabilecek ve Platinum ayrıcalıklarından faydalanmaya devam edebileceksiniz.
Bizim önerimiz fiziksel mağazanız varsa, eninde sonunda internet alışveriş sitesi kuracaksınız bundan kaçarınız yok bari geç kalmayın.
Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.
Sanal mağaza kurmak istiyorum. Benimle irtibata geçermisiniz.
Uzman ekibimiz sizinle irtibata geçecektir.