21yy. gerekliliği ve iletişimde yaşanan teknolojik gelişmelerin gereği internetten satış zorunluluk hali almıştır. Kedi mamasından bebek bezine, hamile kıyafetinden gemi malzemelerine kadar milyonlarca ürünü internetten satış yapmak mümkün. Satışa çıkarmak kadar talep görmesi de önemli unsur başında yer almaktadır. Örnek vermek gerekirse kullanılmış, yırtıklar içerisinde kamyon lastiği satışa çıkarırsanız eminiz kara para aklama amacında olanlar haricinde kimseye satamazsınız ama kullanılmış, yırtık giyilmiş kot şu günlerde alıcı bulan bir satış ürünü.
İçindekiler
internetten satış fikirleri nelerdir?
Müthiş icat, olmazsa olamayacağımız, kesilirse nefesimizin de kesileceği, hayat bağımız, yani internet… Türkiye’de internet kullanımı akıllı telefonların yaygınlaşması ile beraber %63 olduğu yapılan araştırmalarda ortaya koyuluyor. Haliyle 82milyon nufuslu ülkemizde 35 milyon internet kullanıcısını düşünürsek dünyanın en işlek caddesinde dükkan açmak bile bu fikirden daha cazip olamaz. 35 milyon kişinin geçtiği fiziksel bir cadde varmıdır dünya üzerinde? Sanal dünyada var.
İnternetten ne satacağınıza dair bir çok fikir önerilebilir. İnternetten satış yapmak için bir başkasının fikir ya da önerileri değil sizin gözlem ve pazar araştırmanız gereklidir. Belli bir bölgeye hitap edecek ürün satmayı düşünüyorsanız mevsimsel değişiklikler ve satışınız üzerindeki etkilerini araştırmanız gerekmektedir. Bunların yanı sıra satmayı düşündüğünüz ürünün kargolama,depolama koşullarını da analiz etmeniz gerekecektir.
internetten satış yapan siteler ne satıyor?
Genelde fiziksel mağazasını bulunduğu semt dışına çıkarmak ve 35milyondan payını almak için internetten satış yapma düşüncesi taşırlar. Diğer e-ticaret yapanlar ise stoksuz çalışır veya kendi üretim ürünlerini satışa sunarlar. Stoksuz e-ticaret sistemi kısaca, bir başka eticaret sitesindeki ürünü kendi sitende satışa sunmak ve sipariş geldiğinde temin edip müşteriye kargo ile gönderme mantığı ile çalışır. Stoksuz e ticaret sistemine bir başka yazımızda devam edeceğiz. E ticarette ne satabilirim diyorsanız ve eğer satacak ürün konseptine henüz karar vermediyseniz düşünmek için biraz zamanınız var. Ve hatta internette en çok satılan ürünler listesi size fikir verecektir.
internetten satış vergi nasıl oluyor?
İnterntten satmak ile fiziksel dükkandan satmak arasında pazarlama stratejileri haricinde herhangi bir fark yoktur. Fiziksel dükkanda müşteri ödeme yapar, faturasını kesip ürünle birlikte müşteriye teslim edersiniz. Ödeyeceğiniz vergi gelen kdv-çıkan kdv mahsuplaşıp aradaki edilen kazancın vergisi verilir.
internetten satış vergisi de aynıdır, ürünü sitenizden satarsınız, faturası ile beraber ürünü müşteriye teslim edilmek üzere kargo firmasına teslim edersiniz. Yine aynı şekilde ödeyeceğiniz kdv tutarı, gelen kdv-çıkan kdv mahsuplaşıp aradaki edilen kazancın vergisi verilir.
Siz de e-ticaret sitesi kurup satış yapmayı düşünüyorsanız E-ticaret siteleri masrafları için tıklayınız…
Not: 1 ocak 2021 tarihinde yürürlüğe giren kanun gereğince Yıllık cironuzun 220 Bin TL aşmayacağını düşünüyorsanız E-Ticaret Vergi Muafiyeti Nedir, Şartları Nelerdir? makalemizi inceleyebilirsiniz.
internetten satış yapanlar hangi yolu izlemeli?
internetten satış yaparken başarıyı yakalayabilmek için öncelikle rakiplerinizin yolundan ilerlemelisiniz. internetten satış yapan rakiplerinizin internet siteleri, sosyal medya hesapları, hangi sıklıkla paylaşım yapıyorlar, hangi kitleye hitap ediyorlar, müşterileri için vazgeçilmez oldukları nokta ne? Bu aşamada rekabetçi seo analizi de yapmanız mümkündür.
İnternetten para kazanma ve internetten satış yapanlar arasında yer almak istiyorsanız eticaret paketlerimizden birini satın almanız yeterlidir. Sonrasında siz de ürünlerinizi girip internetten satış yapılan siteler başlığında şemsiyesi altına girebilirsiniz.
Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.