Çevrimiçi reklamcılık söz konusu olduğunda , hem fiziksel mağazalar hem de online mağazalar için vazgeçilemez unsurlardır. Bunlar pazarlama sektöründe iki dev olarak nitelendirilir.
Ancak, bu platformlardan etkili bir şekilde yararlanmak için, aralarındaki farkları ve benzerlikleri ve işletmenize nasıl yardımcı olabileceklerini anlamak önemlidir.
Facebook Reklamları ve Google Adwords Karşılaştırması
İlk olarak, Facebook Reklamları ile Google Adwords’ün ortak yönlerine bakalım.
Bu platformların her ikisinin de en önemli avantajı, kitlenizi inanılmaz ayrıntılarla hedefleme ve hedefleme yeteneğidir.
Şu şekilde düşünün, eğer bir otoyol panosunda yer satın alsaydınız, hitab ettiğiniz müşteri grubu olsa da olmasa da otoyoldan aşağı giden herkes panonuzu görecekti.
Büyük bir rampadan sonra bir restorana sahipseniz, bu iyi bir strateji olabilir, ancak aksi takdirde çok geniş bir kitle segmenti için çok fazla masraf etmiş olacaktınız.
Google Adwords ve Facebook Reklamları ile, hedeflemenizde bir ton daha ayrıntılı olabilir ve teklifinizi yanıt verme olasılığı en yüksek olan kişilerin önüne alabilirsiniz. Her ikisini de kullanmanızı öneririz, çünkü birlikte harika bir şekilde çalışabilirler.
Google Adwords’te hedefleme
Google Adwords’te hedeflemenin birkaç farklı yolu vardır, ancak arama sonuçlarında anahtar kelimelere göre hedeflemeyi ele alacağız .
Bu, kullanıcıların bir öğeyi veya anahtar kelimeyi aramak için Google’ı kullandıkları ve sonuçlarınızın arama sonuçlarının üst ya da alt kısmında göründüğü zamandır. Reklamınızı burada görürler ve tıklarlarsa tıklama için ücretlendirilirsiniz; bilinen adı ile tıklama başına ödeme
Örneğin, gurme kahve abonelikleri satan bir işletmeniz varsa ve Google’a “gurme kahvesi” de yazan biri varsa, söz konusu arama terimi için reklamınızın gösterilmesini sağlayabilirsiniz.
Bunu analiz etmek biraz çalışma gerektirebilir, ancak bir kez yaptıktan sonra inanılmaz derecede yararlı olabilir.
İnsanlara genellikle işletme adlarınıve işletme adlarının ortak varyasyonlarını hedeflemekle başlamalarını önerilir . Bu şekilde, kullanıcılar işletmenizi çeşitli platformlarda gördüklerinde ve Google’da sizi aradıklarında bulabilirler.
Örneğin, işletme adınız “Küçük Enişte Kahve Şirketi” ise, reklamları aşağıdakiler için hedeflemek isteyebilirsiniz:
- Küçük Enişte Kahve Şirketi
- Küçük Enişte Kahve
- Küçük Enişte Kahve A.Ş.
Bu şekilde, kullanıcılar şirketinizi aradığında reklamlarınız Google’da gösterilir. Google ads reklam kampanyasındaki değişikliklere göz atmak isteyebilirsiniz.
Facebook’ta Hedefleme
Facebook hedeflemesi farklı olduğundan, Facebook hedefleme Google Arama’dan biraz farklı çalışır.
Google kullanıcıları, belirli bir şeyi aramak için Google’a gider. Facebook kullanıcıları diğer insanlarla etkileşim kurmak için Facebook’a gider. Dolayısıyla, Google’daki arama anahtar kelimelerini hedefleme yapabilirken, Facebook’ta kullanıcı demografik özelliklerini hedefleme yapabilirsiniz. Facebook’ta elde edebileceğiniz demografik hedefleme düzeyi inanılmaz derecededir.
Facebook, yaş, cinsiyet, siyasi eğilimler ve insanların sevdiği markalara göre hedeflemenize olanak tanır.
Ancak tüm bu seçeneklerle bile Facebook’u hedeflemek bir bilim kadar sanattır. Facebook Reklamları ile hatırlanması gereken en büyük şey, insanların Facebook’a satın almamaları, etkileşimde bulunmalarıdır.
Bunu aklınızda tutar ve reklamlarınızı bu amaç doğrultusunda geliştirirseniz, Facebook reklamlarından para kazanabilirsiniz (ve kullanıcılar kesinlikle Facebook reklamlarından satın alacaktır).
Genellikle insanların Facebook’ta başlamalarını öneriyoruz (çünkü başlamak için en kolay yerlerden biri), bir içerikle geniş hedeflemeyi kullanmak ve daha sonra, doğrudan bir teklifle bu içeriğe tıklayan veya etkileşime giren herkesi yeniden hedeflemektir.
Çevrimiçi reklamcılığa Facebook Reklamları ve Google Adwords gibi şeylerden ziyade bütünsel bir sistem olarak bakmak daha iyidir. Bu nedenle, her iki sistemin gücünün birlikte başarıya daha iyi bir şans vermek için basit bir formül oluşturmak için birlikte çalışmasına yardımcı olan iş formülleri geliştiriyoruz:
İlgi Alanları Kullanarak Ucuz Tıklamalar Sağlayın
Örneğin, kamp yaparken çadırda kullanmak üzere bir su yalıtım malzemesi satıyorsanız, “Yağmurda Kamp Yaparken 12 Kuru Kalmanın 12 Yolu” hakkında bir yazı yazabilirsiniz.
Ardından, kampla ilgili terimlerle Facebook’ta mümkün olan en büyük kitleyi hedeflersiniz. İyi bir makale ve geniş hedefleme sayesinde, insanları için sitenize çekebilirsiniz.
İlgilenen Müşterilere Doğrudan Teklif Sunma
Facebook’u üç özel kitle oluşturmak için kullanabilirsiniz.
- İşletme sayfanızla etkileşime giren kişiler.
- Web sitenizi tıklayan kullanıcılar.
- E-posta listeniz için kaydolan kullanıcılar.
Ardından, su yalıtım çözümünüz için teklifinizle bu özel kitleleri hedefleyebilirsiniz. Bu kitleyi kuru kalma fikriyle zaten “hazırladığınızdan”, ürünlerinizi satın alma olasılıkları daha yüksektir ve dönüşüm başına maliyetiniz muhtemelen düşecektir.
Reklamları yayınlamak için bir Facebook İşletme Sayfasına ihtiyacınız olacağını , bunları normal Facebook profilinizden yayınlayamayacağınızı unutmayın.
Son Noktayı Google Adwords ile Koyma
Reklamınızı Facebook’ta gören, gerçek olduğunuzu doğrulamak ve daha sonra sizi bulmak için Google’da arama yapmak isteyen çok sayıda kişi olacak. Veya şirketinizi Facebook’ta görecek ve beş gün sonra satın almaya karar verecekler ve sizi bulmak için Google’da arayacaklar ve Google AdWords ile bulacaklar.
Bu nedenle şirket adınıza ve belki de ürün adınıza Adwords’te teklif vermeniz önemlidir.
Bu üç adımlı yöntemi kullanmak, ücretli reklamlarla paranızın karşılığını almanın harika bir yoludur. Bu Facebook Reklamları ve Google Adwords farklarının meselesi olmayıp her iki platformu da etkili bir şekilde nasıl kullanacağınızla ilgili.
Siz de hemen bu gün internet üzerinden reklam çalışmaları ile e-ticaret sitesi üzerinden ürünlerinizi satabilir ve dünyanın en işlek caddesinde yerinizi alabilirsiniz. Hemen e ticaret paketleri sayfamızı inceleyin ve satışlarınız çoğalsın!
Yazımıza yorum yapabilir, puan verebilir ve sevdiklerinizin de bu bilgilerden faydalanabilmesi için aşağıdaki sosyal medya paylaşım düğmelerini kullanabilirsiniz. Unutmayın, bilgi paylaşınca çoğalır.